Digitale Vaardigheden –
Google Docs, Gmail, Cloudopslag

Google Docs, Gmail, Cloudopslag

Tijdens de typelessen hoor ik erg regelmatig van mijn typeleerlingen die in groep 7 en 8 zitten dat ze nog nooit met een cloudopslag hebben gewerkt en eigenlijk ook niet goed uit de voeten kunnen met hun email.
Verder hoor ik ze aan elkaar vragen: “Hoe werkt dat met paginanummers? Hoe plak ik dat plaatje nou daar waar ik m wil hebben?” En dan is t antwoord van de ander: “Geen idee, dat doet mn oudste broer meestal.” Maar ik hoor ook wel eens dit soort paniek: “Neeee, waar is mijn bestand gebleven?” “Ik heb echt geen tijd meer om die hele inhoudsopgave te maken hoor, ik moet het morgen inleveren.” “Mam, jij had toch ergens een USB stick? Waar is die?”

“Oeiii”, dacht ik… “Dat is zonde! Ik zou ze heel wat handigheidjes bij kunnen brengen!” En zo is t idee voor deze cursus ontstaan. Speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8. Wat is er fijner dan echt goed voorbereid te zijn voor de middelbare school???

Kortom… binnenkort geef ik weer de cursus Google Docs, Cloudopslag, Gmail en Veilig Internetten! Een betere naam zou zijn: Futureproof naar t Voortgezet!!!, maar ja, dat dekt de lading niet helemaal… 😉

We gaan onder andere aan de slag met het maken van een Google account, het leren werken met Gmail, het leren werken met een cloudopslag, het maken van brieven, werkstukken en presentaties in Google Docs… en dat allemaal op een veilige manier!

Ideaal voor leerlingen uit groep 7 en 8, maar ook zeker brugklassers!

Google Docs voor Kids

Het leukste van de eerste les vond ik het Gmail account maken en wat ik heb geleerd is hoe je een Gmail account moet aanmaken en om een goed wachtwoord bedenken. Ben benieuwd wat we allemaa nog meer leren aan leuke dingen.

Nynke, groep 7

Handig zeg dat ik nooit meer zelf de inhoudsopgave van een werkstuk moet typen. Dat doet Google mooi zelf!

Tycho, groep 8

Ik vond het super fijn om in deze les te leren hoe Google drive werkt en hoe je mailtjes moet sturen met je eigen handtekening en met bijlages. Dankjewel dat je me ook met mijn telefoon hebt geholpen om daar de apps op te krijgen.

Fedde, groep 8

Ik ga me nu echt wel vervelen op de maandagmiddag, omdat de cursus is afgelopen! Wat ik het leukste vond? Ik vond de presentatie, werkstuk en de brief schrijven super leuk. Eigenlijk vond ik ALLES wel leuk.

Jochem, groep 7