Digitale Vaardigheden – 
Websites maken voor Kids

Websites maken voor Kids

Kinderen kunnen ook bij Gewoon Saskia hun eigen website leren bouwen. Hoe leuk is dat?!
In deze creatieve cursus ga je in 3 lessen van 1,5 uur zelf een website programmeren. Terwijl je je eigen website bedenkt, ontwerpt en bouwt leer je een aantal basisprincipes van programmeren en HTML.

In de cursus wordt aandacht besteed aan de 21e eeuwse vaardigheid mediawijsheid. Kennisnet omschrijft mediawijsheid als: kennis, vaardigheden en mentaliteit die nodig zijn om bewust, kritisch en actief om te gaan met media.
Aan bod komen het delen van persoonlijke gegevens: ‘welke persoonlijke informatie deel je wel online en wat deel je niet?’. En auteursrecht: ‘mag je zomaar elke foto of video van internet op je website gebruiken?’.

Naast dat je de basis van HTML leert, ga je tevens aan de slag met WordPress. Aan het eind van de cursus staat er een echte website online onder je eigen domeinnaam die sowieso voor 1 jaar wordt gehost. Hoe cool is dat?

Ideaal voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8, maar ook zeker middelbare scholieren en nieuwsgierige ouders!

Website voor Kids

Wat vond je het moeilijkste onderdeel van de cursus? – Het moeten uitloggen aan het einde van de les, omdat het zóóó leuk was.

Bryan, groep 8

Waarom zou iedereen eigenlijk deze cursus moet volgen? – Het is leuk, je leert echt veel en als je het goed kan, kan je er veel geld mee gaan verdienen.

Gijs, groep 7